| 
 
 
 | 
İncir Reçelli Dondurmalı Tart | 
  | 
Angara'lı Fidan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.10.2013 
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93295 
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2013 
1,950 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
18 yaprak milföy hamuru
 
1 yemek kaşığı margarin
 
500 gr incir reçeli
 
3 adet karanfil
 
1 paket vanilya
 
1 adet limon suyu
 
500 gr kakaolu dondurma
 
 
Milföy hamurlarını yumuşatın ün tanesinin arlarına fırça ile yumuşak margarin sürüp üst üste koyup oklava ile açın tek porsiyonluk tart kalıbını yağ ile yağlayıp açtığınız hamuru eliniz ile düzeltip bastırarak kalıba yerleştirin kalıptan taşan hamuru keserek düzleyin. İncir reçelinden incir tanelerini seçip ortadan kesip tartın içine dizin 170 derecelik fırında hafif kızartın. Soğuyan tartları kalıptan çıkartın. Bir tencerede incir reçeli şurubunu koyup ilaveten biraz su, karanfil, limon suyunu ve vanilyayı ekleyip bir taşım kaynatın ve ılınınca buzdolabında soğutun. Servis tabağına bir tart alıp tartın ortasına bir kaşık kakaolu dondurma koyun sonra bir kepçe sostan gezdirin ve servise sunun.
 
 
 
 
Fotoğraf "garbi" tarafından gönderildi. 29.02.2016
  
 | 
 
 
 
 
 
 |