| 
 
| 
 
 
 | 
 
İncir Dolması | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116152 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2016 
1,883 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.kulturportali.gov.tr
 
 
Açıklama 	Osmanlı saray mutfağında yapılan meyveli tatlılardandır. İncir Dolması Malzemeleri: - Kuru İncir - Ceviz - Süt veya su - Kaymak İncir dolması günümüzde özel günlerde yapılmaktadır. Kuru incirler yaklaşık bir saat ılık suda bekletilerek incirler yumuşatılır, yumuşayan incirlerin içine kırık cevizler doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilerek süt veya su ile kaynatılarak soğumaya bırakılıyor. Üzerine kaymak ilave edilerek servis yapılıyor.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
İncir Dolması Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |