https://www.acunn.com
 
 
Tavuk Ciğer
 
Esmer Toz Seker
 
Karabiber
 
Tereyağı
 
Muskat Cevizi
 
Elma Sirkesi
 
Sosu için:
 
Bütün Tavuk
 
Soğan
 
Sarımsak
 
Havuç
 
Worchestire Sauce:
 
Soya Sos
 
Kereviz Sapı
 
Kuru İncir
 
Lime
 
Limon
 
Kimyon
 
Sosun üzerine:
 
Sade Yağ
 
Çam Fıstığı
 
Üzeri için:
 
Yumurta
 
Trüf Mantarı
 
 
Soğanları doğrayıp tereyağı ile birlikte tavaya alalım.
 
Esmer toz şeker ve sirke ile birlikte karamelize yapalım.
 
Tavuk ciğer karabiber ve muskat cevizini ekleyip iyice kavuralım.
 
İnce telli bir süzgeçten geçirelim streç yardımı ile rulo yapıp sıkıca saralım buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
 
Sos için, bütün tavuğu soğan, kereviz sapı ve havuçla birlikte haşlayıp berrak bir tavuk suyu elde edelim.
 
Süzüp üzerindeki yağlardan tamamen arındıralım bir tavaya alalım.
 
İncirleri sıcak suda ıslatalım dış kabuklarını soyup tavaya ekleyelim.
 
Sarımsak, worchestire sos, soya sos, lime kabuğu rendesi, limon suyu ve kimyonu ekleyip.
 
Bir miktar kaynatalım. Blendır ile iyice çekelim tel süzgeçten geçirelim parlak bir sos elde edelim.
 
Üzeri için, aade yağı tavada ısıtıp çam fıstığını kavuralım.
 
Yumurtaları haşlayıp sarısını ayırıp beyazlarını dilimleyelim.
 
Trüf mantarlarını ince dilimleyip zeytinyağı ile parlatalım.
 
Rulo yaptığımız tavuk ciğerini peynir teli ile kesip tabağa koyalım sos ile tabağın altını kaplayıp, çam fıstıklarını tavuk ciğerinin bir kenarına dilimlediğimiz yumurta beyazlarını diğer tarafına dizelim en son üzerine dilimlediğimiz trüf mantarlarını dizerek servis edebiliriz.
 
 
 
  
 |