| 
 
 
 | 
İnce Yufkada Elma Tatlısı | 
  | 
seçmen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2011 
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64134 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011 
2,106 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
12 adet baklava yufkası
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
İçi için:
 
4 adet elma
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
 
 
Baklava yufkalarını altışarlı iki gruba ayırın ve aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun. Sonra yufkaları dört eşit parçaya kesin. Elmaların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Toz şekerle yumuşayana kadar pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Yufkalara elmalı harcı paylaştırıp büzerek bohça şekli verin. 180 derece fırında rengi kızarana kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |