https://karadeniz.gov.tr
 
 
Haşlanmış bulgur
 
Un
 
Kuru soğan
 
Sarımsak
 
Yoğurt
 
Yumurta
 
Tereyağı
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Önceden haşlanan bulgura bir yumurta, tuz ve un ilave edilip iyice yoğrulur. Hazırlanan hamurdan küçük parçalar koparılır ve top şekline getirilir. Derin bir tencereye 1 lt su katılarak kaynatılır. İçerisine tuz ilave edilir. Kaynayan suyun içine hazırlanan dolmalar koyulur. On dakika haşlanır. Soğanlar ince ince kıyılır. Tereyağı eritilir, soğanlar kavrulur. Arzuya göre salça, baharat eklenir. Haşlanmış köfteler servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt sonra da hazırlanan sos dökülerek servis yapılır.
  
 |