MALZEMELER
 
250 gr. yaprak
 
Bir komposto kasesi pirinç
 
2 soğan
 
2 adet patates
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Kuru nane
 
Karabiber
 
Yeni bahar
 
Tarçın
 
Tuz
 
Limon suyu
 
1 çorba kaşığı şeker
 
2 su bardağı süzme yoğurt
 
2 adet salatalık
 
2 adet yeşil salata yaprağı
 
3 dal dereotu
 
 
Tencereye soğan, zeytinyağını koyun soteleyin pirinci ilave edin bir iki kez çevirin ateşten alın. İçine çiğ olarak patatesi rendeleyin nane, şeker, tuz, yeni bahar, tarçın, karabiberi koyun karıştırın. Yaprakları haşlayın sıkın. Bir parmak kalınlığında sarın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su koyun. Üzerine bir tabak kapatın, kısık ateşte 30 dk. pişirin. Servis tabağına sarmaları dizin. Bir kapta yoğurdu, ince kıyılmış salataları, salatalıkları, dereotunu karıştırın. Servis tabağının ortasına dökün. Ilık olarak servis yapın.
  
 |