| 
 
 
 | 
Ilık Tel Kadayıf | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121135 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2016 
1,542 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
Yarım paket margarin
 
1/2 kilo tel kadayıf
 
3 su bardağı süt
 
150 gr Antep fıstığı
 
Şurup için:
 
3 su bardağı su
 
3 su bardağı şeker
 
1/2 limon suyu
 
 
Şurubu hazırlayın ve soğumaya bırakın. Bir tepsiyi yağlayın ve tel kadayıfın yarısını tepsiye yayın. Orta kalınlıkta dövülmüş Antep fıstığını kadayıfın her tarafına gelecek şekilde serpin ve tekrar bir kat kadayıf koyun. Üzerine erimiş yağ gezdirin ve 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine ılıtılan sütü gezdirin. Daha sonra soğutulmuş olan şurubu tatlının üzerine dökün. Ilık olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |