Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

İlibada Sarması (Alanya Antalya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İlibada Sarması (Alanya Antalya)

hemşiranım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.10.2019
Mesajlar: 38
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc146200
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2019
909 defa indirildi / yazdırıldı




http://alanya.bel.tr

1 kg ilibada yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
1/2 demet nane
3 adet orta boy soğan
3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

İlibadalar güzelce yıkanıp temizlendikten sonra bir kaba alınır ve damarlarının yumuşaması için sıcak suya batırılır çıkarılır.
İlibada yaprakları çok ince oldukları için uzun sûre sıcak suda kalırlar ise eriyebilirler, ince doğranan soğan yağda kavrulur.
Kavrulan soğana rendelenmiş domateslerde eklenerek 3-4 dakika kavurma işlemi devam eder.
Karabiber ve yıkanıp suyu süzülen pirinçler ilave edilerek kavrulur ve ocaktan alınır.
İnce ince kıyılan maydanoz ve nane de eklenerek ilibada yapraklan muska şeklinde sarılır ve tencereye dizilir.
Tencereye yerleştirilen sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde su eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Pişirme esnasında tencerenin altını kapatmaya yakın üzerine limon suyu gezdirilir.
Pişirilen ilibada sarmaları servise hazırdır.







İlibada Sarması (Alanya Antalya) Tarifleri Burdur Yemekleri



(1 adet İlibada Sarması (Alanya Antalya) 2,618 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort