|
|
İki Soslu Patlıcan Tava |
|
yalvaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.05.2014
Mesajlar: 72 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc107575
Gönderme Tarihi: 14.May.2015
1,743 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet orta boy patlıcan
Tuz
1/2 bardağı sıvıyağ
Domates sosu için:
2 adet iri domates
1 diş sarımsak
1/4 tatlı kaşığı fesleğen (ince kıyılmış)
Tuz
2 adet arpacık soğanı
4 çorba kayığı sıvıyağ
Yoğurt sosu için:
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Önce patlıcanları hazırlayın. Bunun içn kabuklarını tamamen soyup dilimleyin. Bir çorba kaşını tuz atılmış suya koyun. Patlıcanların üzerine bir tabak, tabağın üzerine de bir ağırlık yerleştirin. Yaklayık 30 dakika bekletin. Bu arada sırasıyla sosları hazırlayın. Domates sos için arpacık soğanlarını cok ince kıyın. Sarımsağı dövün. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarttıktan sonra küçük küp halinde doğrayın. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavada orta ateşte kızdırın. Yağ kızınca soğanı ekleyin. Sık sık karıştırarak birkaç dakika sote edin. Sarımsağı ve domatesi ekleyin. Tuzunu serpin. Domatesler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Tavayı ateşten alın fesleğeni ilave edip karıştırın. Yoğurt sos için, yoğurdu mümkünse bir gün önceden bez bir torbaya koyup süzdürün. Bu mümkün değilse bir kapta yumurta teliyle iyice çırpın Sarımsağı dövüp yoğurda karıştırın tekrar çırpın.
Patlıcanları tuzlu sudan alın sıkıp acı suyunu iyice akıtın. Temiz bir bezle kurulayın 1/2 bardak yağı bir tavaya koyun. Orta aleşte yağı kızdırın. Patlıcanları altüst ederek, her iki yanı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Kağıt peçete üzerine alıp, fazla yağlarını süzdürün.
Tabağın altına domates sosunu çevresine yoğurt sosu dökün. Tam ortaya patlıcan kızartmalarını koyup servis yapın.
|
|
İki Soslu Patlıcan Tava Tarifleri Balkabağı Tarifleri
|
|