| 
 
 Malzeme: (4 kişilik);
 4 tane enginar (pişmiş) ya da 250 gr. yeşil fasulye (pişmiş),
 280 gr. havuç (pişmiş ve küçük küçük doğranmış),
 tuz,
 biber,
 4 çorba kaşığı zeytinyağı,
 biraz limon suyu,
 pişmiş sebzelerin suyu.
 Haşlama suyuna 1 tablet et suyu atın.
 
 Yapılışı:
 Pişmiş enginar ya da fasulyeyi, suyu, 2 kaşık zeytinyağı, biraz limon suyu, tuz, biber ile birlikte miksere koyup karıştırın. Sonra bunu çorba tabaklarının yansına koyun. Sonra da havucu aynı şekilde, piştiği su, tuz, biber, limon suyu ve 2 kaşık zeytinyağı ile birlikte miksere koyup karıştırın. Çorba tabaklarının boş kalan diğer yarılarına koyun. Sebzeleri ayrı ayrı karıştırmakla, iki renkli çorbanızı elde etmiş olursunuz.
 
 
 |