| 
 
 Ankara Büyükşehir Belediyesi
 Belmek Yemek Kitabı
 
 5 adet havuç (orta boy)
 500 gr. bezelye
 2 adet kuru soğan
 1 çay bardağı sıvı yağ
 8 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
 1 paket kutu krema
 2 çorba kaşığı nişasta
 2 çay kaşığı beyaz biber
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Taze bezelyeler ayıklanıp yıkanır, bol suda haşlanır. Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ konulur, ince kıyılmış soğanlar hafifçe kavrulur, suyu süzülmüş bezelyeler, 2 su bardağı et suyu ilavesiyle orta hararetli ateşte pişirilir. Beyaz biber (kara biberin "beyaz renkli" olanı daha fazla aromatik-tir. Tavuk ve patates yemeklerinde kullanılır.) ve tuz atılıp 10 dakika kadar pişirilmeye devam edilir. Bezelyeler robotta çekilir. Tencereye 2 su bardağı et suyu konur. Robottan geçirilmiş bezelyeler eklenerek kaynatılır. Cam kapta 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 çay bardağı su ile sulandırılır, inmesine yakın çorbaya ilave edilerek karıştırılır. 5 dakika sonra ateşten alınır.
 Havuçlar yıkanıp soyulur, rendenin iri tarafı ile rendelenir, ince kıyılan soğanlarla birlikte tencerede yarım çay bardağı yağ ile hafifçe kavrulur. Üzerine 2 su bardağı et suyu ve toz beyaz biber ilave edilip yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 Havuçlar robota atılıp iyice çekilir. Çorba tenceresine 2 su bardağı et suyu konur, havuçlarla birlikte kaynatılır. 1 çorba kaşığı nişasta, 1 çay bardağı su ile sulandırılır, inmesine yakın çorbaya ilave edilir. 5 dakika daha pişirilir, sonra ateşten alınır, 2 el yardımıyla birinci kepçeyle bezelye, diğer kepçeyle de havuç çorbası alınarak çorba kasesine aynı anda dökülür. Üzerine 2 çorba kaşığı krema dökülür.
 Sıcak servis yapılır.
 
 
  
 
 |