https://www.droetker.com.tr
Hamur:
125 g oda sıcaklığında tereyağı
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Sade Glazür
2,5 yemek kaşığı süt
10 - 15 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Tereyağı, un, hamur kabartma tozu, pudra şekeri ve şekerli vanilini derin bir kaba alıp yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabına alın ve 30-35 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamuru tezgah üzerine alın ve kısa bir süre yoğurun. Merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. 5 cm çapındaki kurabiye kalıbı ile kesin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Glazür karışımını bir kaba alın. Üzerine sütü ekleyin ve kaşık ile iyice karıştırın. Yarısını ayrı bir kaba alın, kırmızı jel renklendiriciyi ekleyin ve karıştırın. İki ayrı renkteki glazürleri pişirme kağıdından hazırladığınız hunilere doldurun. Uçlarını makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin. Glazür donuncaya kadar bekletip servis yapın.
|