| 
 
 150 gr kavrulmuş nohut veya nohut unu
 100 gr domates salçası
 1.5 litre su
 50 gr tereyağı
 Tuz
 Karabiber
 Pul biber
 Üzeri için:
 Tereyağı
 Pul biber
 Kavrulmuş nohut
 
 Kavrulan nohutlar robotta veya taş değirmende un haline getirilir (günümüzde hazır nohut unu bulunmaktadır).
 Pişirme tenceresine tereyağı alınır, eritildikten sonra nohut unu eklenip iyice kavrulur.
 Domates salçası, tuz ve baharatlar ilave edilir.
 Daha sonra birlikte iyice kaynatılır
 Hazırlanan çorbaya tereyağı ve pul biber kavrulup üzerine dökülür, daha sonrada birkaç adet kavrulmuş nohut serpiştirilip servis edilir.
 
 
  
 
 |