| 
 
 
 | 
İğnelik Otlu Bulgur Pilavı | 
  | 
ruhşen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2013 
Mesajlar: 27 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91373 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2013 
2,215 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 orta boy domates
 
2 su bardağı pirinç
 
3 çorba kaşığı margarin
 
150 gr haşlanmış sığır dili mantarı
 
½ limon suyu (mantarları haşlamak için)
 
2 su bardağı tavuk suyu
 
100 gr iğnelik otu
 
Tuz
 
 
Yıkayıp temizlediğimiz mantarları limonlu suda haşlayalım ve küçük doğrayalım. Pirinci sıcak tuzlu suda bekletelim ve daha sonra yıkayıp süzelim. Margarini tencereye alalım kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri kavuralım. Mantarları da ilave ederek çok az kavuralım ve tavuk suyunu tencereye alalım. ve su kaynayınca yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri, yıkayıp ince ince doğradığımız iğnelik otunu, tuzunu ilave edelim ve altını kısarak pişirelim.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |