| 
 
 Malzeme:
 3 kaşık un
 yarım baş sarımsak
 2 çorba kaşığı sirke
 1 fincan sıvı yağ
 1 pay bardağı yoğurt
 100 gr. kıyma
 1 limon
 biraz tuz
 1 çorba kaşığı tereyağı
 
 Yapılışı:
 Bir tencereye un, ezilmiş sarımsak, sirke yoğurdu, limon suyu ve tuzu ilave edip karıştırın. 6 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayınca hazırlanmış olan küçük köfteleri ilave edip pişirin. Bir tavada yağa nane katarak kızdırıp çorbanın üzerine ilave edip servis yapın.
 
 Köftenin yapılışı:
 Kıymanın içine tuz, karabiber, biraz ekmek içi koyup yoğurun. Nohut büyüklüğünde parçalara bölüp elle yuvarlayıp, çorbalarda kullanın.
 
 
 |