|
|
İçli Kebap (görsel) |
|
Banu Atabay
Yazar
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1489 Şehir: Beşevler ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc44471
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2009
4,036 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türkçe altyazılıdır.
Mütevazı Lezzetler mutfağına hoş geldiniz
bu bölümümüzde oldukça kolay, lezzetli bir kebap tarifi paylaşacağız
"İçli Kebap"
ama önce malzeme listesine bir göz atalım
1 kilo orta yağlı kıyma
1 adet iri kuru soğan
4 adet orta boy domates
2-3 adet biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
yarım tatlı kaşığı karabiber
ve 1 tatlı kaşığı tuz
garnitür için; 3 adet patates
3 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
ve tuz
malzeme listesinden sonra, kababımızın yapımına geçebiliriz
1 kilo orta yağlı kıymayı yoğurma kabına aktarıyoruz
üzerine rendelediğimiz soğanı...
1 tatlı kaşığı kadar tuzu...
yarım tatlı kaşığı kadar karabiberi ilave ediyoruz
3 - 4 dakika yoğuruyoruz
kıymamızı yoğurduk, şimdi 20 dakikalığına buzdolabına bırakıyoruz
biz de bu arada iç malzemesini hazırlıyoruz
biberlerimizi elimizden geldiğince ince doğruyoruz
şimdi domateslerimizi doğruyoruz
domateslerin kabuklarını soyduk
ince doğruyoruz
domateslerimizi de doğradık
kıymayı yoğurduk, dinlendirdik, içini de hazırladık
şimdi şekillendirme aşamasına geldik
kıymayı bir streçin üzerine yayıyoruz
kıymayı streç üzerinde açtık
dikdörtgen şekli verdik
şimdi içi yerleştirebiliriz
1 su bardağı rende kaşarı öncelikle yayıyoruz
şimdi biberi serpiyoruz
biraz da malzemelerimizi hafifçe bastıralım
şimdi de son olarak domatesi yerleştiriyoruz
mümkün olduğunca suyunu kullanmıyoruz
domatesi iyice bastırdıktan sonra, şimdi streç yardımıyla...
rulo yapıyoruz
şimdi yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye...
kebabımızı bırakıyoruz, ek yeri alta gelecek şekilde
ve burada da biraz düzeltiyoruz
gayet düzgün bir şekil oldu
şimdi garnitür olarak, soyduğumuz ve dilimlediğimiz...
patatesleri kebabın kenarlarına bırakıyoruz
birazcık da patatesin üzerine tuz serpiyoruz
bir kaç kaşık zeytinyağını gezdiriyoruz
kebabın üzerine de biraz bırakacağım, çünkü çatlıyor
ne kadar az çatlarsa o kadar güzel görüntü verir
şöyle sürelim
artık içli kebabımızı, önceden ısıttığımız 200 derece fırına verebiliriz
içli kebabı fırından aldık...
şimdi 10 dakika bekledikten sonra dilimleyerek servise sunabiliriz
Mütevazı Lezzetler mutfağında bu bölümümüzde...
oldukça kolay, lezzetli bir kebap tarifi paylaştık
sizin de en kısa sürede deneyeceğinizi ve bizi hatırlayacağınızı biliyorum
şimdiden Afiyet Olsun!
ML® İçli Kebap için tıklayın
|
|
İçli Kebap (görsel) Tarifleri Video Makarna Tarifleri
|
|