|
|
İçli Boyoz |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc42004
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2009
3,319 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı mısırözü yağı
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı daha mısırözü yağı
Patatesli iç malzeme için
2 orta boy patates
2 adet yumurta
1.5 kahve fincanı tulum peyniri
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
Kabaklı iç malzeme için
2 tane yemeklik kabak
1 adet patlıcan
1 tane soğan
1 adet domates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Kabaklı iç malzeme için önce patlıcanı soyup tuzlu suda bekletin. Domates, soğan ve kabakların kabuklarını soyun. Patlıcanın suyunu sıkıp bir kağıt havlu ile kurulayın. Sebzelerin hepsini rendeleyin. Bir tavada sıvı yağı kızdırıp tuzunu ilave ederek sebzeleri tavaya dökün. Suyunu çekinceye kadar soteleyin. Patatesli iç malzeme için önce patatesleri haşlayın. Sonra kabuklarını soyup çatalla iyice ezip püre haline getirin. Yumurta ve peynirleri ekleyip karıştırın. Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz biçiminde açıp sirke, limon suyu, su, bir tatlı kaşığı mısırözü yağı ve tuzu ekleyip 10-15 dakika elinizle iyice yoğurun. Başka derin bir kaba 1 bardak mısırözü yağını ekleyin. Elde ettiğiniz yumuşak kıvamlı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar hazırlayın ve 10 dakika bekletin. Hamur topaklarını yağdan alıp, elinizle katmer(gözleme) hamuru inceliğinde yuvarlak şekilde açın. Ortasına kabaklı iç malzemeden 1 kaşık yayıp 4 köşesi ortaya gelecek şekilde katlayın. Hamurların yarısını kabaklı y
ML® Boyoz için tıklayın
|
|
İçli Boyoz Tarifleri Halk Yemek Tarifleri
|
|