3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
Tereyağı eritilir ve soğuması beklenir. Metal küçük gözlü muffin kalıbına zeytinyağı paylaştırılır. Fırçayla her göze yağ sıvanır. Yumurtalar kırılır, süt ve eritilmiş tereyağı eklenir. Yumurtalar şeklini kaybedene kadar çırpılır. Un, tuz ve kabartma tozu da eklenir. (son derece cıvık bir hamur olnası gerekir.) Kısa süre karıştırılır. Karışım bir sürahiye doldurulur. Yağlanmış gözlere paylaştırılır. 190 derece fırında iyice kabarıp kızarana kadar pişirilir. Cıvık hamurdan yapıldığı için içi boş olacaktır. Ortadan bölüp içine peynir, reçel, fındık kreması gibi her türlü malzemeyle doldurulur.
|