| 
 | 
| İçine Karamel Akmış Sakızlı Muhallebi | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc51037 Gönderme Tarihi: 25.Nis.2010
 2,151 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 1 litre süt
 1 adet damla sakızı
 2 kahve fincanı Tozşeker
 2 çorba kaşığı Bizim mutfak Nişasta
 1 adet yumurta
 2 kahve fincanı krema
 
 Çelik bir tavada 1 kahve fincanı tozşekeri esmer bir renk alıncaya kadar kavurun. 1 kahve fincanı krema ve 1 çay kaşığı su ilave ederek kaynatıp ocağın altını kapatın. Ayrı bir tencerede süt, kalan tozşeker, havanda ezilmiş damla sakızı ve vanilyayı kaynatın. Kaynayan karışıma 1 çay bardağı suda eritilmiş nişasta ve yumurta ilave edin. Kaynar kaynamaz ocaktan alıp servis kaselerine doldurun. 20 dakika dışarıda beklettikten sonra önceden hazırladığınız sosu muhallebilerin kenarından sivri uçlu sıkma torbası yardımı ile enjekte edin. Soğuk servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |