| 
 
 
 | 
İçim Yoğurtlu Izgara Kök Sebze | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180246 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2024 
191 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr karışık kök sebze
 
1 baş sarımsak, dişlerine ayrılmış
 
2 dal taze kekik
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz ve karabiber
 
Sosu için:
 
120 gr İçim Süzme Yoğurt
 
50 gr İçim Yoğurt
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 diş sarımsak
 
 
Kök sebzeleri iyice yıkayın. Dış yüzeylerini sert bir fırça yardımıyla temizleyin. Sebzeleri uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve sebzeleri üzerine dizin. Sebzelerin üzerine zeytinyağı gezdirin. Kabuklu sarımsak dişlerini bıçakla ezin. Taze kekik dallarını, bir tutam tuz ve karabiberi serpiştirin. 220 derecelik önceden ısıtılmış fırında sebzelerin üzerleri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Sos için İçim Yoğurtları karıştırın ve iyice çırpın. Kalan ezilmiş sarımsakları da ekleyin. Fırınlanmış kök sebzelerinizi hazırladığınız İçim Yoğurt sos eşliğinde servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |