| 
 | 
| İçim Süzme Yoğurtlu Balkabağı | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc180257 Gönderme Tarihi: 07.Kas.2024
 144 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 çorba kaşığı İçim Süzme Yoğurt
 Yarım kg balkabağı
 1 soğan
 2 çay kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı pul biber
 4 çorba kaşığı zeytinyağı
 4 diş sarımsak
 2 avuç yer fıstığı
 Üzerine:
 Fesleğen yaprakları
 
 Yarım kg balkabağını küp küp doğrayın.
 Tavayı ocağa alın ve 4 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp balkabaklarını ekleyin ve yüksek ateşte kavurun.
 1 soğanı da piyazlık doğrayın. 1 çay kaşığı tuz ekleyip ovun. Yumuşayan soğanları tavaya ekleyin. 2 avuç kabuksuz yer fıstığını tavaya ekleyin ve bütün malzemeleri iyice karıştırarak kavurun.
 Balkabakları renk değiştirip, soğanlar karamelize olunca içine 4 diş sarımsağı ince ince kıyıp ilave edin.
 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyip 3 dakika daha kavurun.
 Kavrulan lezzetlerden üzeri için biraz ayırıp bir kâseye alın ve 4 çorba kaşığı İçim süzme yoğurdu ekleyerek üstünkörü karıştırın.
 Tabağa önce yoğurtlu sebzeleri ekleyin. Üzerine yoğurtlamadıklarınızdan koyun ve fesleğen yaprakları ile süsleyince afiyetle yemeniz için hazır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |