|
İçi Dolu Sepet Ekmeği (Toskana) |
|
gül can
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc128706
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2017
1,250 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
Hamuru için:
1 bardak ılık su
1+1/2 tatlı kaşığı şeker
1 (veya 1+1/2) yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2+ ½ bardak un
2 çay kaşığı instant maya
İçi için:
1 avuç kurutulmuş domates
1-2 adet sosis veya salam
10-15 tane kuru siyah üzüm
1 adet soğan
1 +1/2 bardak kaşar rendesi
Fesleğen
Kekik
Nane
Tuz
Karabiber
Bir kapta suyun içinde şekeri eritin.
Hamur için kullanılacak kalan malzemeleri ekleyin.
Elinizle yoğurarak güzel kıvamlı bir hamur elde edin.
Bir köşeye mayalanmaya aldığınız hamuru 1 saat sonra alıp unlu bankoda bir dakika kadar yoğurun.
Olabildiğince dikdörtgen şekil vererek bir santim kalınlığında hamur açın.
Bu hamuru yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın.
Kurutulmuş domatesleri mutfak makası ile küçük parçalara kesip az suda 5 dakika kadar haşlayın.
Sosisleri küçük parçalar halinde dilimleyin.
Kuru üzümlerin çekirdeklerini ayıklayın.
Soğanı incecik doğrayın.
Orta kısımda iç malzeme için belirli bir boşluk bırakıp hamurun her iki yanının karşılıklı parmaklar halinde kesin.
Bütün iç malzemelerini bir kasede iyice karıştırın.
İç malzemesini çok fazlaya kaçmadan bu boşluğa yerleştirip hamuru kapamaya öncelikle ilk baştaki parçadan başlayın.
Ardından soldan sağdan, soldan- sağdan şeklinde parmakları iç malzemesinin ve birbirlerinin üzerine örtün.
Ekmeği tam olarak kapattıktan sonra bir köşede en az bir saat kadar daha mayalayın.
Fırını 160 dereceye ısıtın.
Kabarmış ekmeğinizin parmaklarının üzerine hafif sulandırılmış yumurta sarısı sürün.
Susam ve haşhaş serpin.
Ekmeği fırına verin.
Ekmeğin üzeri altın sarısı olunca 15-20 dakika içinde fırından alın.
Tepsiden alarak ılımasını bekleyin.
|
|