| 
 
 
 | 
İÇİ DOLDURULMUŞ BADEM PASTASI | 
  | 
ılgın 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.06.2009 
Mesajlar: 29 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37338 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2009 
2,129 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
200 gr. un
 
1 yumurta
 
1 tutam tuz
 
80 gr. margarin
 
70 gr. şeker
 
1/2 limon kabuğu rendesi
 
İçi için:
 
460 gr. vişne kompostosu tanesi
 
65 gr. tereyağı
 
80 gr. şeker
 
8 çorba kaşığı krema
 
250 gr. kabukları ayıklanmış, çekilmiş badem
 
2 çorba kaşığı vişne kompostosu
 
açmak için un
 
 
Hazırlanışı:
 
Pastayı hazırlamak için unu tepsiye veya tezgaha koyun. Ortasını açın. İçine yumurta ve tuz koyun. Tereyağı veya margarini parçalar hafinde undan açtığınız havuzun kenarlarına koyun. Şeker ve limon kabuğu rendesini üzerine serpin. Dışardan içeriye doğru çabuk olarak hamuru yoğurun. Üzeri örtülü olarak hamuru 20 dakika buzdolabında bekletin. Bu arada içi için vişneleri bir süzgeçten süzün. Çekirdeklerini çıkartın. Bir tencerede tereyağını kızdırın. Şeker ve kremayı ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika pişirin. Bademleri ilave edin. Soğumaya bırakın. Komposto suyunu katın. Hamuru unlanmış olan tezgahta 1 cm. kalınlığında açın. 24 cm. çapında kalıba yerleştirin. Kenarlarını hafif yukarıya kıvırın. Vişneleri hamurun üzerine koyun. Daha üstüne bademli karışımdan sürün. Önceden kızdırılmış fırının orta gözünde 30 dakika pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |