| 
 
 https://www.aksam.com.tr
 
 1 baş soğan
 4 diş sarımsak
 Yarım su bardağı iri bulgur
 Yarım su bardağı haşlanmış nohut
 1 adet patates
 1 adet havuç
 Yarım demet maydanoz
 2 su bardağı ilik suyu
 1 yemek kaşığı un
 2 yemek kaşığı tereyağı
 Karabiber
 Kimyon
 Tuz
 
 Bir tencerenin içine bir yemek kaşığı tereyağını atın.
 Tereyağı eridikten sonra soğanları ay şekilde kesip ilave edin.
 Ardından sarımsakları halka halka kesin onları da ekleyin.
 Hafif kavururken maydanozları ince kesip ekleyin.
 Patates ve havuçları küp küp kesin koyun.
 İçine iri buğday ve haşlanmış nohutla beraber ilik suyunu ve 2 su bardağı ılık suyu dökün.
 Kaynamaya bırakırken bir küçük tavada bir yemek kaşığı tereyağını ve unu kavurun.
 30 dakika sonra un kavurmasını koyun karıştırın.
 Karabiber kimyon ve tuzu ilave edin.
 20 dakika daha kaynatın.
 
 Not: İbn-i Sina, yüzyıl önce sadece ilaç değil aynı zamanda tariflerde verdi. Çoğu kişinin bilmediği ancak 3 gün de bir tüketilmesi gereken bu çorba vücutta ne toksin ne de virüs bırakır.
 
 
  
 
 |