| 
 | 
| İbik Çorba (Amasya) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82710 Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2012
 4,699 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 Hamuru için:
 1 su bardağı un
 1 yumurta
 1 çay kaşığı tuz
 Alabildiği kadar su
 Ayrıca:
 1 su bardağı yeşil mercimek
 2 su bardağı süzme yoğurt
 
 Un yumurta tuz ve su ilavesiyle özlü katı bir hamur yapılır. Dinlendirilerek altına ve üstüne un serpilir ve oklavayla açılır. Üzerine un serpilerek hamur oklavaya sarılır. Oklavanın boyu istikametinde ikiye yarılır. Böylece bütün katlar kesilmiş olur. Daha sonra hamur aynı paralelde boyuna yarım santim şeritler halinde kesilir. Tekrar enine yarım santim kalınlığında kesilir. Hamurun fazla unu elekte elenir. Mercimek yıkanır ve altı su bardağı suyla haşlanır haşlandıktan sonra hamur ilave edilir. Hamur piştikten sonra özelenmiş yoğurt alıştırılarak çorbaya eklenir. Bir tavada nane tereyağda kızdırılarak üzerine dökülüp servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |