| 
 
| 
 
 
 | 
 
HURMALI TURTA | 
 
  | 
nurnur 
Editor 
 
  
Kayıt: 29.07.2005 
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2247 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006 
3,062 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER 4 Kişilik
 
100 gr hurma 
 
250 gr dondurulmuş tart (yada milföy)  hamuru 
 
1 çorbakaşığı mısır nişastası
 
50 gram şekerkamışı 
 
3 yumurta
 
1 /4 litre süt
 
1 limon
 
100 gr ceviz
 
1 adet muz
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Oda sıcaklığında ılınmış tart hamurunu yayın. Çapı 22-24 cm olan bir kalıba yerkeştirin. Dibine bir çatalla delikler açtıktan sonra folyo serin. Üstüne fırında kabarmaması için biraz kuru fasulye koyun. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin.
 
Şekeri mısır nişastasıyla karıştırıp 3 yumurta sarısını ve 1 yumurta akını ilave edip çırpmaya devam edin. Sütü katın, karıştırıp kısık ateşte on dakika pişirin.
 
Muzu soyup bir kaba koyun. Limon suyunu katıp krema kıvamına gelinceye kadar bir çatalla ezin. Cevizleri ve çekirdeklerini ayıkladığınız hurmaları iri iri içine doğrayın. Ezilmiş muz ile kuru meyveyi kremaya karıştırın, karişımı hamurun üzerine yayın.
 
Kalan yumurtaların akını kar haline gelinceye kadar çırpın ve bunu turtanın yüzeyine bir spatülayla düzgünce sürün. Tatlıyı fırına verip tart hamuru altın sarısı bir renk alıncaya kadar bırakın. Soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
 
 
 ML® Hurmalı Muska için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
HURMALI TURTA Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |