|
|
HURMALI TATLI |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc35054
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2009
3,291 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 g Bağdat hurması
3 yemek kaşığı tereyağı (20 g)
50 g iç ceviz (1 kahve fincanı)
tarçın
1 su bardağı irmik (150 g)
1 çorba kaşığı tepeleme un (25-30 g)
1 çorba kaşığı sıvı yağ (10 ml)
1 tatlı kaşığı vanilya (5 g)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu (5 g)
Carte d'Or Halis Kaymak Tadında (2 top).
400 g Bağdat hurması'nın çekirdeklerini çıkartıp ince doğrayın. 1 yemek kaşığı tereyağını tavaya koyun. Eriyince hurmaları ilave edip çevirin. İç cevizi robottan geçirip, hurmalara tarçın ile birlikte ekleyin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Karıştırma kabına irmik, un, 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Yoğururken azar azar 1 fincan suyu ilave edin. Hamur kulak memesi kıvamına gelince 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Tezgâhın üstünü sıvı yağ ile yağlayıp, dinlenen hamuru yayın. İrmikli hamuru bir parmak kalınlığında ve 10-12 cm büyüklüğünde açın ve kenarlarını tam dikdörtgen olacak şekilde düzeltin. Hazırladığınız hurmalı içi uzunlamasına hamurun orta yerine gelecek şekilde ve şerit halinde boylu boyunca yayın. Hamurun uzun kenarlarından başlayarak rulo yapın. 2-3 parmak eninde dilimleyin. Yağlı kâğıt yaydığınız fırın tepsinize aralıklı olarak dizin. Önceden 180ºCde ısıttığınız fırınınızda üstleri kızarana kadar 20-25 dakika pişirip ılınmaya bırakın. İsteğe göre çikolatalı sos ile süsleyerek Carte d'Or Halis Kaymak Tadında ile servis yapın.
|
|
HURMALI TATLI Tarifleri Algida Yemek Tarifleri
|
|