250 GR HURMA
 
100 GR ESMER ŞEKER
 
75 GR TEREYAĞI
 
150 ML SU
 
2 ADET YUMURTA
 
150 GR KEPEKLİ UN
 
100 GR BEYAZ UN
 
1 PAKET KABARTMA TOZU
 
50 GR CEVİZ İÇİ
 
1 ÇAY KAŞIĞI YENİBAHAR
 
1 ÇAY KAŞIĞI ZENCEFİL
 
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
 
1 ÇORBA KAŞIĞI SUSAM
 
 
Hurmaların çekirdekleri çıkartılarak 2 ye bölünür.
 
Hurma, esmer şeker, tereyağı ve su bir kaba alınır. Kaynamaya yakın olana kadar ateşte tutulur.
 
Sonra soğutulur.
 
Yumurta mikserle çırpılır. Hurmalı karışım eklenir. Unlar, baharatlar, kabartma tozu ve ceviz eklenir.
 
Fırın kabına dökülür. Üzerine susam serpilir.
 
180 derece de ısıtılan fırında pişirilir.
  
 |