20 adet hurma
 
2 yemek kaşığı buğday nişastası
 
3,5 su bardağı süt
 
Ceviz
 
 
Hurmaları çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak doğrayın.
 
Nişastayı 1 su bardağı sütte güzelce karıştırıp eritin.
 
Kalan sütü tencerede ısıtıp kaynamadan hemen önce ocaktan alın.
 
Hurmaları süte ekleyip kapağı kapalı halde 2 saat kadar dinlendirin.
 
Bu sürenin sonunda bir el blenderı yardımıyla hurmaları sütün içinde ezin.
 
İçine nişasta eklediğiniz sütü de tencereye ekleyip kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
 
Tatlıyı kaselere bölüştürüp buzdolabında 1 saat kadar soğutun.
 
Üzerine dövülmüş ceviz serptiğiniz tatlınızı servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 |