Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Hurma Tatlısı (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Hurma Tatlısı (Gaziantep)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc88262
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2013
1,993 defa indirildi / yazdırıldı




Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası


Hamur için:
4 bardak un
1 bardak zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 bardak ceviz içi
Şurup için:
4 bardak şeker
2 bardak su
1/2 limonun suyu
Kızartmak için sıvıyağ

Şekerle suyu kaynatın, limon suyunu ekleyip son bir taşım kaynatın ve ateşten alarak soğumaya bırakın.
Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Un, karbonat, tarçın ve tuzu karıştırın, bir tepsiye koyun. Kızgın zeytinyağını tepsideki unun üstüne döküp bir kaşık ile karıştırın.
Karışım biraz soğuduktan sonra içine yumurtayı katın ve gerekirse az su ekleyerek yoğurun. Hamurdan cevizden küçük parçalar koparın. Her parçayı yuvarlayarak kalbur veya rende üstünde yassıltın. Her bir hamur içine dörde bölünmüş birer ceviz içi koyun ve parmak şeklinde yuvarlayın.
Ceviz ile doldurduğunuz hamurları kızgın yağda kızartın. Yağdan çıkarttıkça soğuk şuruba atın. Şurubu çekince kevgirle alın ve servis tabağına dizin.

Not: Hurma tatlısı adını ince uzun hurmaya benzeyen şeklinden alır. Fırında yapıldığı da olur ama biraz ağır olmasına rağmen geleneksel olarak zeytinyağında kızartılanı bir başka lezzetlidir.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.04.2023






Hurma Tatlısı (Gaziantep) Tarifleri Diyarbakır Yemekleri



(1 adet Hurma Tatlısı (Gaziantep) 30,460 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort