| 
 
 https://www.elele.com.tr
 
 12 adet çekirdeği çıkarılmış taze hurma
 70 g kakao
 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
 160 g çiğ badem
 2 çay kaşığı vanilya özütü
 2 yemek kaşığı eritilmiş hindistancevizi yağı
 25 g şişmiş kinoa
 125 ml su
 225 g kuru üzüm
 70 g fındık
 Kaplamak için:
 12 adet çekirdeği çıkarılmış hurma
 50 g kakao
 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
 125 ml ılık su
 Üzeri için:
 2 yemek kaşığı kakao çekirdeği
 
 Hurmaları, kakaoyu, akçaağaç şurubunu, bademleri, vanilya özünü, Hindistan cevizi yağını, kinoayı, suyu ve kuru üzümlerin 150 gramını mutfak robotunda tamamen karışana kadar iyice çekin. Fındıkları ve kalan kuru üzümleri ekleyip kabaca çekin. Karışımı pişirme kağıdı serdiğiniz kare bir kek kalıbına koyun. Spatula yardımıyla karışımı eşit olacak şekilde yayın. Sertleşene kadar buzdolabında bekletin. Kaplama için hurmaları, kakao tozunu, Hindistan cevizi yağını ve suyu bir kaseye koyup, el blenderı yardımıyla pürüzsüz olana kadar çekin. Brownieyi tepsiden çıkarın, kaplamayı üzerine yayın ve kakao çekirdeklerini serpiştirin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 |