| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 2 su bardağı un
 1 çay bardağı Dr. Oetker Mısır Nişastası
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 2 yumurta
 1,5 çay bardağı toz şeker
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 çay bardağı süt
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 1 su bardağı kurutulmuş hünnap (küçük küpler şeklinde doğranmış)
 1 çay bardağı fındık kırığı
 Üzeri için:
 2 - 3 yemek kaşığı fındık kırığı
 Kalıp:
 12'li muffin kalıbı
 
 Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 170 °C
 Turbo pişirme: 160 °C
 Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker, sıvı yağ, süt ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Un karışımını ilave edip kısa bir süre çırpın. Hünnap ve fındık kırığını ekleyip karıştırın. Hamuru kalıba paylaştırın, üzerine fındık kırığı serpin ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
 Fırından çıkarıp soğutun. Arzuya göre üzerlerine kürdan ile birer adet kurutulmuş hünnap batırarak servis yapın.
 
 
  
 
 |