https://www.sabah.com.tr
 
 
2 adet bostan patlıcanı
 
Yarım limonun suyu
 
50 gram tereyağı
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1,5 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı krema
 
1 çay fincanı rendelenmiş beyaz peynir
 
1 su bardağı ceviz
 
3 adet yufka
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sos için:
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 adet yumurta
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 çay bardağı kabuksuz ayçekirdeği
 
 
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve küçük doğrayın. Kararmaması için üzerlerine limon suyu gezdirin. Tereyağı ve zeytinyağını sos tenceresine alıp, kızdırın. Üzerine unu ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş süt ve krema ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca peynir, tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Patlıcanı ilave edip karıştırın. Soğuyunca cevizi katıp karıştırın. Sos için yoğurt, zeytinyağı ve yumurtayı çırpın. Yufkaları porsiyonluk kek kalıplarından iki kat büyük olacak şekilde yuvarlak kesin. 3 kat yufkayı, aralarına yoğurtlu sostan sürerek, kenarlarından sarkacak şekilde kalıba yerleştirin. Üzerine patlıcanlı harçtan koyup, yufkanın sarkan kısımlarını harcın üzerine kapatın. Fırın tepsisine ters çevirip çıkarın. Kalan yufkaları ve harcı da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ayçekirdeği serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 |