| 
 
 
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Gönül Hırsızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.11.2005 
Mesajlar: 66 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc622 
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2005 
3,958 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kuşbaşı et
 
5 yemek kaşığı margarin
 
2 adet domates
 
4 adet patlıcan
 
2 adet soğan
 
2 kahve fincanı un
 
3 su bardağı süt
 
2 kahve fincanı kaşar rendesi
 
tuz
 
limon suyu
 
 
Patlıcanları közleyip, kabuklarını ayıklayın. Bir süre limonlu suda bekletin. Bu arada kuşbaşı et, domates, soğan, 3 yemek kaşığı yağ ve suyla tas kebabı gibi pişirin. Beğendi yapmak içinse, 2 kaşık yağı 3 kaşık unla pembeleşinceye kadar kavurun ve 3 bardak sütü yavaş yavaş üzerine ilave edin, suda bekleyen patlıcanları süzerek alın ve çatalla iyice ezdikten sonra sütlü karışımı ilave edin. Kaşar peyniri rendesini de içine ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın ve etle birlikte sıcak olarak servis yapın. Hünkar beğendinin üzerine biraz da kekik serpebilirsiniz.
 
 
 ML® Hünkar Beğendi için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 04.03.2019
  
 | 
HÜNKAR BEĞENDİ | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1196 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2006 
2,965 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
PATLICAN PÜRESİ İÇİN:
 
6 patlıcan
 
1 kaşık un
 
1 kaşık yağ
 
2 kaşık kaşar peyniri rendesi
 
1 su bardağı süt
 
1 avuç maydanoz
 
Tuz, karabiber
 
KEBAP İÇİN:
 
1 kg. kuşbaşı et (koyun veya dana)
 
2 soğan
 
2-3 domates
 
2 kaşık yağ
 
Tuz, karabiber
 
 
1- İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.
 
2- Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır.
 
3- Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır.
 
4- Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır.
 
5- Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir.
 
6- Kabukları soyulup incecik kıyılır.
 
7- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.
 
8- Püre ile kebap servis tabağına isteğe göre yerleştirilip maydanoz yaprakları ile süslenir.
 
 
ML® Hünkar Beğendi (görsel)
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 25.01.2022
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4774 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006 
3,599 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 patlıcan
 
4 su bardağı süt
 
1 su bardağı rende kaşarpeyniri
 
½ su bardağı un 100 g tereyağı
 
1 limon
 
Hindistancevizi
 
Tuz
 
 
Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup limonlu suya atın. İyice sıkın ve ince kıyın.
 
Tereyağında unu kavurun, patlıcanları ekleyin 3 dakika kavurduktan sonra, sütü ilave edin, kısık ateşte karıştırarak pişirin.
 
İçine rende kaşarpeyniri, hindistancevizi ve tuzu ekledikten sonra iyice karıştırıp servise sunun.
 
 
 ML® Bostan Kebabı için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 01.09.2022
  
 | 
Hünkâr Beğendi | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7795 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2006 
2,816 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Patlıcan püresi için malzeme:
 
6 adet patlıcan
 
1 çay kaşığı un
 
1 çay kaşığı yağ
 
2 çay kaşığı kaşar rendesi
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı maydanoz
 
karabiber
 
yeterince tuz
 
Kebap için malzeme: 
 
1 kilogram kuşbaşı et
 
2 soğan
 
3 domates
 
2 çay kaşığı yağ
 
karabiber
 
tuz
 
 
Uygun bir tencerede ince ince doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur. İçine soyulmuş, doğranmış domates, maydanoz ve baharat eklenir. 3 su bardağı su ilavesiyle etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patlıcanlar birkaç yerinden delindikten sonra ocakta közlenir. Kabukları soyulduktan sonra kararmaması için limonlu suya atılır. 10 dakika beklettikten sonra yıkanır ve ince ince kıyılır. Ayrı bir tencerede un ile yağ hafifçe kavrulur. Patlıcanlar, kaşar rendesi ve süt, eklenip pişirilir. Baharatları ekledikten sonra servis tabağına önce püreyi sonra kebabı yerleştirip servis yapılır.
 
 
 ML® Ramazan Kebabı için tıklayın
 
ML® Ramazan Kebabı Videosu 
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 11.09.2024
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
elmakurdu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2008 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25520 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2008 
2,870 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr Koyun Eti
 
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
 
2 Adet Soğan
 
1 Çorba Kaşığı Sirke
 
2 Adet Domates
 
2.5 Su Bardağı Sıcak Su
 
5 Adet Patlıcan
 
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
 
1.5 Çorba Kaşığı Un
 
1.5 Su Bardağı Süt
 
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri
 
Tuz
 
Kekik
 
 
Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirin.
 
Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu iyice süzün. Keskin bir bıçak yardımıyla çok ince kıyın.
 
Tereyağını bir tavada eritin. 1.5 çorba kaşığı unu ekleyin. Sararana dek kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında ateşten alın. İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Hızla karıştırıp, servis tabağına alın. Üzerine eti koyarak, servis yapın.
 
 
Not: 1867 yılında padişah Abdülaziz, imparator III. Napolyon'a misafir olduğunda, Napolyon'u da kendi sarayına davet eder. Napolyon yoğunluğundan ötürü bu davete icabet edemez ve kraliyeti temsilen, kraliçe davete gidebilir. Kraliçe İstanbul'a gelirken yanında aşçısını da getirir ve Beylerbeyi sarayında misafir edilirler. Sarayın mutfağında Türk aşçılarla birlikte yemek yapan Fransız aşçı bir gün "Beşamel" sosu hazırlar. Bu yeni sos, o sırada hemen yanında patlıcanı közleyen, ezerek patlıcan salatası hazırlayan Türk aşçının ilgisini çeker. Türk aşçı, hazırladığı beşamel sosa közleyip ezdiği patlıcanları ekler. Tadına bakar, beğenir, ve bu yemeği kuzu etinin yanında hünkara sunmaya karar verir. Padişah Abdülaziz yeni yemeği pek beğenir. O günden sonra bu yemek "Hünkar Beğendi" olarak anılır.
 
 
 
  
 | 
Hünkâr Beğendi | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87579 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2013 
2,314 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Melikgazi Belediyesi
 
 
3 adet kemer patlıcan
 
½ kg kuşbaşı et
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 yemek kaşığı un
 
1 fincan süt 
 
1 fincan su
 
2 yemek kaşığı salça
 
1 baş soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
 
Etler suyunu çekene kadar pişirilir, yemeklik doğranmış soğan ilave edilir.kavrulduktan sonra salça, tuz, baharat eklenerek 1 çay bardağı sıcak su ile kısık ateşte pişirilir.közlenmiş patlıcanlar küçük doğranır tencerede sıvıyağ unla kavrulur, patlıcanlar ilave edilir. Süt ve su eklenerek pişirilir. Servis tabağına almadan önce kaşar rendesi eklenir, karıştırılır. Servis tabağına havuz şeklinde patlıcan yerleştirilir. Ortasına et yerleştirilir, servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99799 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2014 
2,400 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba margarin
 
3 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
3-4 adet patlıcan
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 kg et
 
2 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı un
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
 
Patlıcanları alüminyum folyo ya sarıp ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin.
 
Un vesanayı kavurun.
 
Sütü azar azar yedirin.
 
Tuzu ekleyin.
 
Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın.
 
Tüm karışımı çukur bir tabağa alın. Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sana ile pişirin.
 
Unu ekleyin.
 
Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
 
Etleri bir borcama koyun. Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. Sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
nurnur 
Editor 
 
  
Kayıt: 29.07.2005 
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110141 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2015 
2,818 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
250 gr Dana eti
 
3 Adet büyük boy kemer patlıcan
 
1 Adet kuru soğan
 
2 Adet domates
 
3 Adet sivri biber
 
1 Tatlı kaşığı domates salçası
 
Su
 
Tuz
 
Çiçek yağı
 
Karabiber
 
Beğendisi için:
 
Közlenmiş patlıcan
 
2 Çorba kaşığı un
 
2 Su bardağı soğuk süt
 
1 Fincan rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
Çiçek yağı
 
 
Dana veya kuzu etlerini küp küp doğruyoruz. Tenceremize koyduğumuz yağda kavuruyoruz. Üzerine kuru soğan ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra salça ve sıcak su ilave edip etleri pişmeye bırakıyoruz. Pişmeye yakın sivri biber ve domates ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini ilave ediyoruz.
 
Beğendisi için, patlıcanları közlüyoruz. Kabuklarını soyup patlıcanları küçük küçük doğruyoruz. Tencereye çiçek yağı koyuyoruz. İçerisine un ilave edip kavuruyoruz. Patlıcanları unun içerisine alıp, biraz daha kavuruyoruz. Soğuk süt ilave edip karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberini ilave ediyoruz. Kaşar peynir ilave ediyoruz. Kıvamını ayarlamak için süt veya sıcak su kullanıyoruz. Servis tabağına alıp ortasını çukur haline getiriyoruz. Bu çukur kısma etli harcı dolduruyoruz. Servise hazır hale getiriyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "tarifsiz tarifler" tarafından gönderildi. 25.08.2018
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Ayşe Sude 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.10.2016 
Mesajlar: 34 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120623 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2016 
1,436 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
1 kg. patlıcan
 
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
2 adet tane karabiber
 
1 adet defne yaprağı
 
1 çay kaşığı nane
 
1 çay kaşığı muskat
 
½ limonun suyu
 
2,5 çorba kaşığı margarin
 
1 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
Tuz
 
 
Patlıcanları ateşte közleyin, ayıklayın ve limonlu suda bekletin. Daha sonra sudan çıkartın ve bir tahta üzerinde kıyın. Tencereye 1,5 çorba kaşığı yağ ve un koyun. Hafifçe kavurun ve patlıcanları ilave edin. Ezerek kısık ateşte pişirin. Ayrı bir tencerede küçük küpler halinde doğradığımız soğan ve sarımsağı 1 çorba kaşığı yağ ile kavurun. Daha sonra kuşbaşı doğradığımız etleri ilave edin ve etlerin rengi dönünceye kadar kavurun. Küçük küçük doğranan domatesleri, naneyi, karabiberi ve defneyaprağını ete ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek, etler yumuşayıp suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Beğendi tuz ve muskatla tatlandırın. Beğendiyi servis tabağına alın, ortasını kaşık ile yuvarlak açın ve eti koyun, sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
vanilyalı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.04.2014 
Mesajlar: 25 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129252 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2017 
1,448 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
Tas kebabı için:
 
250 gram kuşbaşı et
 
1 adet soğan
 
1 adet domates
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1/2 çay kaşığı tarçın
 
Karabiber
 
Su
 
Beğendi için:
 
2 adet patlıcan
 
3 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı tereyağ
 
3 yemek kaşığı Hindistancevizi
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı su
 
50 gram kaşar peynir
 
Tuz
 
 
Et, soğan ve salça harlı ateşte 2 dakika kadar kavrulur.
 
Püre haline getirilmiş domates, tarçın, karabiber ve üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
 
Hindistancevizi rendesi bir süzgeç içinde ılık suyun içinde bekletilmeye başlanır.
 
Bu esnada patlıcanlar közlenip soyulur.
 
Patlıcanlar püre haline getirilir.
 
Un ve tereyağ rengi dönene kadar kavrulur.
 
Patlıcanlar ve tuz ilave edilir.
 
Hindistancevizi sütü ve normal süt ilave edilerek hızlıca karıştırılır.
 
Ocağın altı kapatılıp kaşar peynir rendesi eklenir.
 
Suyunu çeken tas kebabın altı kapatılır.
 
Beğendinin üzerine tas kebap konularak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Vanya Dayı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.02.2014 
Mesajlar: 36 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129507 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2017 
988 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg patlıcan
 
1 tutam muskat
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
30 gr tereyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
2 soğan
 
3 diş sarımsak
 
500 gr kuşbaşı kuzu eti
 
1 defne yaprağı
 
3 sivri biber
 
2 domates
 
Tuz
 
Karabiber
 
Nane
 
 
Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve birkaç yerinden kürdanla delin. Közleyip kabuklarını soyup kararmaması için bütün olarak limonlu suda yarım saat kadar bekletin. Daha sonra limonlu sudan çıkarıp püre haline gelinceye kadar kıyın. Tereyağının yarısını eritip unu kavurun. Patlıcan ezmesini ve azar azar sıcak süt ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp muskat, tuz ve karabiberle tatlandırın. Soğanlar ve sarımsakları soyup kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip doğrayın. Kalan tereyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Eti ilave edip 5 dakika kavurun. Sivri biberler ve domatesleri ekleyip hafif suyunu çekene kadar 1-2 dakika daha kavurun. Nane, defne yaprağı ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocağın altını kısın ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Beğendiyi servis tabağına yayın, üzerine etli karışımı dökün. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
neva'da 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.01.2014 
Mesajlar: 38 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130542 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2017 
1,061 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
Tas kebabı için:
 
250 gram kuşbaşı et
 
1 adet soğan
 
1 adet domates
 
1 tatlı kaşığı
 
Domates salçası
 
1/2 çay kaşığı tarçın
 
Karabiber
 
Su
 
Beğendi için:
 
2 adet patlıcan
 
3 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı tereyağ
 
2 su bardağı süt
 
50 gram kaşar peynir
 
Tuz
 
 
Et, soğan ve salça harlı ateşte 2 dakika kadar kavrulur.
 
Püre haline getirilmiş domates, tarçın, karabiber ve üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
 
Bu esnada patlıcanlar közlenip soyulur.
 
Patlıcanlar püre haline getirilir.
 
Un ve tereyağ rengi dönene kadar kavrulur.
 
Patlıcanlar ve tuz ilave edilir.
 
Süt ilave edilerek hızlıca karıştırılır.
 
Ocağın altı kapatılıp kaşar peynir rendesi eklenir.
 
Suyunu çeken tas kebabın altı kapatılır.
 
Beğendinin üzerine tas kebap konularak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
çintar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131605 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2018 
954 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
50 g Margarin
 
250 g kuşbaşı dana eti
 
1 soğan
 
1 su bardağı su
 
1 defne yaprağı
 
Yarım yemek kaşığı salça
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Krabiber
 
Beğendi için:
 
30 g Margarin
 
2 patlıcan
 
1 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bostan patlıcanların üzerini çatalla birkaç yerinden delin ve Fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Hafif soğuyunca kabuklarını soyun ve bir kaseye alın. Yağı eritin.
 
Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyip karıştırın. Patlıcanı ilave edip karıştırın.
 
Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğan, kuşbaşı et, sarımsak ve defne yaprağını kalan yağ ile kavurun. Salça ve suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Beğendiyi servis tabağına alıp üzerine etleri yerleştirip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Hünkarbeğendi | 
  | 
alagöz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2019 
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140284 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2019 
1,013 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 kg kuzu veya dana kuşbaşı
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı salça
 
2 adet domates
 
Yeteri kadar su
 
2 adet defneyaprağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Beğendi için;
 
6 adet patlıcan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Patlıcanları közleyip, kabuklarını ayıklayın.
 
Kuşbaşı et, domates, soğan, 3 yemek kaşığı yağ ve suyla tas kebabı gibi pişirin.
 
1 kaşık yağı 1 kaşık unla pembeleşinceye kadar kavurun ve 2 bardak sütü yavaş yavaş üzerine ilave edin.
 
Suda bekleyen patlıcanları süzerek alın ve çatalla iyice ezdikten sonra sütlü karışımı ilave edin.
 
Kaşar peyniri rendesini de içine ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın ve etle birlikte sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140948 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2019 
1,804 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo dana kuşbaşı
 
2 adet domates
 
1 adet kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı salça
 
5 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Beğendisi için:
 
4 adet patlıcan
 
1 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı süt
 
Bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
 
Et düdüklü tencereye konur. Pim çıktıktan sonra 20 dakika pişirilir.
 
Bir tavaya sıvı yağ konur, biraz ısınınca doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenerek kavrulur.
 
Üzerine kabukları soyularak çok küçük doğranmış domates, domates salçası eklenir, tuz ve karabiber katılır.
 
En son düdüklüden aldığımız pişmiş etler ve yarım bardak su katılır, beraberce sote edilir.
 
Beğendi için, patlıcanlar yanmaz bir tavada arada bir çevirerek her tarafı közlenir. Sıcakken kabukları soyulur. 
 
Bir tavaya tereyağı alınır, eriyince un katılarak kavrulur. Üzerine doğranarak küçültülmüş közlenmiş patlıcan eklenir, kavrulur.
 
Biraz kavrulunca üzerine 1 bardak süt katılır, karıştırılarak sütün çekmesi beklenir.
 
Süt tamamen çekince bir tutam kaşar eklenir, iyice yedirerek erimesi sağlanır. Ocak kapatılır.
 
Düz bir tabağa beğendi konur, tabağın yüzeyine yayılır, üzerine et konarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
cin mısır 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.03.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141548 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2019 
988 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
Et için:
 
50 gram tereyağı
 
250 gram kuşbaşı dana eti
 
1 soğan
 
1 su bardağı su
 
1 defne yaprağı,
 
Yarım yemek kaşığı salça
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Beğendi için:
 
30 gram tereyağı
 
2 adet patlıcan
 
1 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı süt,
 
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patlıcanların üzerini çatalla birkaç yerinden delin ve fırın ızgarasında közleyin. Hafif soğuyunca kabuklarını soyarak bir kaseye alın. Tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Yavaş yavaş süt ekleyerek karıştırın. Ardından patlıcanı ekleyin ve karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi de ekleyerek ocaktan alın.
 
Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığınız soğan, kuşbaşı et, sarımsak ve defne yaprağını kalan tereyağı ile kavurun. Salça ve su ekleyerek yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Beğendiyi servis tabağına alıp üzerine etleri yerleştirerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
mel tem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.06.2019 
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143222 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2019 
665 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 THY Skylife
 
 
600 gram kuzu eti
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 orta boy soğan
 
2 orta boy domates
 
1 yemek kaşığı sirke
 
2 bardak sıcak su
 
4 orta boy patlıcan
 
2 yemek kaşığı un
 
1,5 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
 
Tuz
 
Kekik
 
 
Kuzu eti suyunu çekene dek kavrulur. Soğanlar küçük olarak doğranır ve bir yemek kaşığı tereyağı ile beraber ete eklenir. Yaklaşık beş dakika sonra sirke ilave edilir. Daha sonra, rendelenmiş domates ile sıcak su eklenir ve kavurmaya devam edilir. Kekik ve tuz ilave edilen etler yumuşak bir kıvam alana kadar pişirilir. çatalla farklı yerlerinden delinen patlıcanlar ateşte közlenir. Kabukları soyulur ve limonlu suda birkaç dakika bekletilir. Limonlu suyu süzülen patlıcanlar ince ince doğranır. Kalan tereyağı tavada eritilir, un eklenir. Un sarı renk alana kadar kavrulur. Karıştırmaya ara vermeden süt ilave edilir. Karışım koyulaşınca ateşten alınır. Közlenen patlıcan, rendelenmiş kaşar peyniri tuz ile karıştırılır. Servis tabağına alınır. Akabinde önceden hazırlanmış etler beğendinin üzerine konularak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144491 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2019 
832 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuzu eti
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 adet soğan
 
1 yemek kaşığı sirke
 
2 adet domates
 
2,5 su bardağı sıcak su
 
5 adet patlıcan
 
1,5 yemek kaşığı un
 
1,5 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Kekik
 
 
Etleri tencerede suyunu çekene kadar kavurun. Ardından tereyağını ve küçük kesilmiş soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. 1 yemek kaşığı sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana kadar pişirin.
 
Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin ve suyunu süzün. Keskin bir bıçakla çok ince doğrayın.
 
Tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu ekleyin. Sararana kadar kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında ateşten alın. İnce doğranmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyin. Hızlıca karıştırıp, servis tabağına alın. Üzerine eti koyarak, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145293 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2019 
898 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilogram kuşbaşı et
 
1 kilogram patlıcan
 
2 adet soğan
 
3 adet biber
 
3 adet domates
 
Beşamel sos için:
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Patlıcanları tepsiye dizin, ardından 180-190 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
 
Etleri iyice haşlayın. Soğanları küçük doğrayıp kavurduktan sonra biberleri doğrayıp ilave edin. Domateslerin kabuklarını soyun ve ilave edin. Tuzunu ve pul biberini ilave edin. Piştiği zaman altını kapatın
 
Beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ilave edin ve kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Sütü ilave edip çırpma teli ile karıştırın. Koyu olursa biraz daha süt ilavesi yapın. Tuzunu, karabiberini varsa çok az muskat rendesini ekleyin. Boza kıvamına gelen beşamel sosu fırında pişirip küçük doğradığınız patlıcanlar ile harmanlayın.
 
Servis tabağınıza alın. Ortasını biraz çukurlaştırıp domates soslu karışımı dökün. En üste haşlayıp tereyağı ile biraz kavurduğunuz kuşbaşı etleri koyun. Hünkar beğendi yemeğiniz hazır.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
altın çilek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.10.2019 
Mesajlar: 22 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146108 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2019 
921 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr kuşbaşı kuzu eti
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
10 adet arpacık soğanı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Beğendisi için;
 
3 adet közlemelik patlıcan
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
 
Etler yıkanıp, tencereye alınır. Kendi suyuyla pişirilir. Suyunu çekince tereyağ ilave edilir. Kavrulan etlere arpacık soğanlar eklenip iyice sotelenir. Tuz ve karabiber ilave edilip karıştırılarak, ocağın altı kapatılır. Beğendi için patlıcanlar közlenip soyulur. Çatalla ezilir. Tavaya tereyağ alınıp, un kavrulur. Közlenmiş patlıcanlar ilave edilerek birlikte biraz daha kavrulur. Soğuk süt ilave edilip karıştırılır ve tuz, karabiber eklenir. Beğendi servis tabağına alınır. Ortasına etli harçtan konup sıcak olarak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |