| 
 
| 
 
 
 | 
 
Humuslu Fıstıklı Kanepeler | 
 
  | 
düdüklü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.11.2015 
Mesajlar: 25 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112960 
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2015 
1,592 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
300 gram haşlanmış nohut
 
100 gram tahin
 
5 yemek kasıgı tereyağı
 
4 diş sarımsak
 
2 adet limon
 
1 cay kasıgı tuz
 
10 gram pul biber
 
4 dilim çemensiz pastırma
 
15 gram dolmalık fıstık
 
50 gram ince kıyılmış maydonoz
 
5 adet kornişon turşu
 
2 adet simit
 
 
Haşlanmış nohutu, varsa kalın kabuklarından ayırarak bir kaba koyun. Sarımsağı tuzla ezip nohutun üzerine ekleyin. Tahini, 2 yemek kaşığı tereyağını , 2 adet limonun suyunu ve tuzu da kaba koyup el blenderıyla püre haline gelene dek karıştırın. Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritip kırmızı biberleri çok kısa süre kavurun (köpürünceye kadar) Başka bir tavada dolmalık fıstıkları 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurduktan sonra bir kaba alın. Ardından ince ince kıydığınız pastırmaları aynı tavaya koyun kavurun. Simidi 1 parmak kalınlığında parçalara kesin Simidin üzerine humusu, kırmızı biberi, pastırmayı ve fıstıkları koyun. Son olarak ince doğranmış turşu ve maydanozla süsleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Humuslu Fıstıklı Kanepeler Tarifleri Dürüm Tarifleri
 | 
 
 
 
 |