2 su bardağı nohut
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet limon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
½ su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
Maydanoz
Tuz
100 g AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK (küçük doğranmış)
1 su bardağı süt (aralarına sürmek için )
1 su bardağı soda
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet yumurta
1 kg yufka
Haşlanmış nohutların kabuklarını soyup, robottan geçirin. Bir kaseye aldığınız nohuta, tahini ekleyip iyice karıştırın.
Ayrı bir kasede iki limonun suyunu, şekeri, zeytinyağını ve tuzu çırpın. Hazırladığınız sosu, tahinli nohuta karıştırarak iyice yedirin.
AYTAÇ KLASİK - DANA SUCUK ları ekleyip karıştırın.
Bir tepsiye yufkayı dışarıya sarkacak şekilde yayın.
Sütü, sodayı, zeytinyağını, yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Yufkanın üzerine karışımdan bir kepçe gezdirin. Aralarına bu karışımdan gezdirerek 3 yufkayı üst üste koyun.
Yufkanın üzerine hazırladığınız humusu yayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde üzerine koyun. Kalan harcı üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
|