| 
 
| 
 
 
 | 
 
HÜLYANİ | 
 
  | 
Hü_L_ya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.12.2012 
Mesajlar: 35 Şehir: Bonn-Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84806 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2012 
1,696 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet büyük patlican
 
2 adet orta boy kabak
 
Pirinc pilavi
 
3 kasik yoğurt
 
3 dis sarimsak
 
tuz, karabiber ve kirmizi pul biber
 
 
Bir gün önceden kalmis pirinc pilavi, sehriyeli de olur. Miktari önemli degil. Ne kadar varsa
 
Patlicani ve kabagi alacali soyup, ince ince dilimleyelim ve ortadan bölelim
 
Patlicanlari yarim saat tuzlu suda bekletelim
 
Bol yagda patlicani ve kabagi kizartalim ve sogumaya birakalim
 
Pirinc pilavini ve kizarttigimiz patlicani ve kabagi derin bir kaba alalim, yoğurt, rendelenmis sarimsak ile karistirip, tuz ve karabiber ile tatlandiralim
 
Servis tabagina alalim ve kirmizi pul biber ile süsleyelim
 
 
Not: Evde kalan pirinc pilavini degerlendirmek icin denedigimiz ve artik soframizin klasigi haline gelmis olan leziz bir yemek cikti ortaya. Patlicani ve kabagi rendeleyerek de yapabiliriz ama o zaman da cok minik oluyor dise gelmiyor, tercih sizin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
HÜLYANİ Tarifleri Balıklı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |