| 
 
 Giresun Valiliği
 
 MALZEMELER :
 1 demet hoşran
 1 su bardağı kuru fasulye
 3 adet soğan
 2 çorba kaşığı tereyağı
 Su, tuz
 Bir su bardağı mısır unu
 Bir kaşık salça
 
 HAZIRLANIŞI :
 Fasulye akşamdan ıslanır ve ertesi gün haşlanır. Hoşranlar iyice yıkanıp ince doğranır ve kaynayan suyun içine atılır. Kuru fasulyeler ilave edilir.
 Kaynayan çorbanın içine mısır unu azar azar karıştırarak ilave edilir. Tuzu koyulur. Tereyağı eritilir, salça ve biberler ile ince doğranmış soğanlar eriyen yağda kavrulur, pembeleşince çorbaya ilave edilir, 3 - 5 dakika kadar daha pişirildikten sonra sıcak servis yapılır.
 
 
   Fotoğraf "hürcan" tarafından gönderildi. 15.02.2015
 
 
 |