| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 5 kg. Çiğ süt
 2-3 Yemek Kaşığı Un
 2 Yemek Kaşığı Toz şeker
 
 Çiğ süt tülbentle tencereye süzülür ve 2 gün öylece oda sıcaklığında (18-22 derecede) bekletilir.
 Peynir gibi mayalanır. Üzerindeki kaymak kepçeyle tavaya alınır.
 Ocağın altı yakılır ve ocağın üzerindeki kaymağa un ve şeker katılır ve orta derece sıcaklıkta
 15-20 dakika kadar karıştırılır.
 Kaymak yağını bırakınca ılık şekilde servis edilir.
 Altta kalan süt ile su böreği, peynir vs. yapılabilir.
 Genelde kahvaltıda ya da ikinci çayında tüketilir.
 
 Not: Askerden gelen eşini karşılayan evin hanımı, "Hoş mu erim?" diye sormuş. İsminin oradan geldiği söylenir. Ayrıca, evde yiyecek pek bir şey kalmadığı zamanlarda yapılırmış.
 
 
  
 
 |