| 
 
| 
 
 
 | 
 
Höşmerim (Edirne) | 
 
  | 
YAP-BOZ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2008 
Mesajlar: 167 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58092 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2010 
2,409 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
75 gram Margarin
 
500 gram Taze Tuzsuz Peynir veya Taze Tatlı Lor Peyniri
 
2 Yemek Kaşığı Un
 
150 gram Toz Şeker (2/3 su bardağı)
 
1 kilo çiğ süt
 
1 çay kaşığı peynir mayası
 
1 bardak irmik
 
3,5 bardak şeker
 
1 yumurta sarısı
 
 
Unu hafif ateşte karıştırarak açık pembe renk alıncaya kadar kavurun.
 
Yağı peynir ite karıştırın.
 
Kavurduğunuz una ekleyin.
 
10 dakika karıştırarak pişirin.
 
Toz şekeri ilave edip 5 dakika pişirip ateşten alın.
 
Soğuduktan sonra servis yapın.
 
Yağ oranı yüksek peynir kullandığınızda höşmerimi yağsız olarak da hazırlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Höşmerim (Edirne) Tarifleri Balıkesir Yemekleri
 | 
 
 
 
 |