Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bavaruaz Tarifleri > HOROZ YAHNİSİ (1 adet - 62,883 defa bakıldı)

HOROZ YAHNİSİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


HOROZ YAHNİSİ

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc60882
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2011
7,629 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg horoz eti parçaları
125 gr yağsız jambon (0,5 X 2,5 cm boyutlarında parçalara kesilmiş)
90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı
1 çay kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla karabiber
5 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı ketçap
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
18 arpacık soğanı (kabukları soyulmuş, bütün bırakılmış)
60 gr (1/4 su bardağı) unlu tereyağı
250 gr mantar (dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız.
Jambonu sıcak suya batırıp fazla tuzunu gideriniz. Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurup, yüksek ateşte kaynatarak jambonları içinde 10 dakika pişiriniz. Jambonları süzgece alıp soğuk suyun altında 30 saniye yıkadıktan sonra kağıt peçete ile kurulayınız.
İki çorba kaşığı tereyağı büyük bir tencerede eritiniz. Yağ kızınca jambonları atıp 5 dakika, nar gibi olana kadar pişiriniz. Bir delikli kepçeyle jambonları tencereden alıp bir kenara bırakınız.
Horoz parçalarını kurulayıp tenceredeki yağa atarak 5-6 dakika, hafifçe kızarana kadar pişiriniz. Tuz ve karabiber serpip jambonları da ekleyerek tencerenin kapağını kapatınız. Jambon ve horoz etlerini 10 dakika, ara sıra karıştırarak pişiriniz.
Horoz etlerinin üstünü örtecek kadar tavuk suyunu, ketçabı, sarımsağı ve baharat torbasını katınız. Orta ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirdikten sonra, tencerenin kapağını kapatarak fırında 30 dakika pişiriniz.
Horoz fırında pişerken soğanları hazırlayınız. Büyük bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyunuz. Tereyağ eriyince soğanları ekleyip 10 dakika, döndüre döndüre her yanları kızarana kadar pişiriniz.
Soğanları fırın tepsisine bir sıra halinde dizip, üstüne tavadaki yağı dökerek fırına veriniz. 20 dakika, bıçağın sivri ucu soğanlara rahatça batana kadar pişiriniz.
Horozu fırından çıkarıp, pişmiş soğanları da kepçeyle alarak tencereye ekleyiniz.
Tencereyi yeniden fırına sürüp, 10-15 dakika daha, bıçağın ucu etlere rahatça batana kadar pişiriniz.
Horoz ve soğanları tencereden çıkarıp alüminyum kağıda sararak bir kenarda sıcak tutunuz. Tenceredeki suyu orta ateşte 2 dakika ısıtıp, üstünde biriken yağları madeni bir kaşıkla alınız. Sosu tadıp gerekirse biraz daha tuz vs biber ekleyerek tencereyi ateşten alınız. Baharat torbasını atınız.
Unlu yağı top top yapıp güveçteki suya teker teker vs tahta kaşıkla devamlı karıştırarak atınız. Bütün yağ eklenince tencereyi yeniden ateşe oturtup 5 dakika, sos kaşığın arkasına yapışacak kalınlıkta olana kadar pişiriniz.
Bu arada bir tava yada orta boy bir tencerede, kalan 2 çorba kaşığı yağı eritiniz. Mantarları ekleyip, tavaya yapışmamaları için sallayarak 3-4 dakika sote ediniz. Mantarlar pişer pişmez tavayı ateşten alınız.
Horoz parçaları, soğan ve mantarları yeniden tencereye koyup orta ateşte, üstlerine ara sıra sosundan dökerek 5 dakika pişiriniz. Üstüne kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis ediniz.

Not: Klasik bir Fransız yemeği olan horoz yahnisini önceden hazırlayıp, servis zamanında ısıtabilirsiniz.






HOROZ YAHNİSİ Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(1 adet HOROZ YAHNİSİ 62,883 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort