| 
 
| 
 
 
 | 
 
Horoz Etli Kabune | 
 
  | 
helin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91058 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2013 
2,025 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
400 gr horoz kuşbaşı but eti
 
5 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet soğan
 
1 çarliston biber
 
yeterince tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 çay bardağı haşlanmış nohut
 
 
1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır.
 
2- 4 bardak su tencerede kaynatılır. Horoz eti suya bırakılarak haşlanır. Tuz, karabiber atılır.
 
3- Soğuduktan sonra etler suyundan alınır ve lifleri boyunca parçalara ayrılır.
 
4- Soğanlar küçük doğranıp az miktar tuz ve karabiberle ovulur. Doğranmış biberle karıştırılıp tencerenin dibine yayılır.
 
5- Üzerine suyundan süzülmüş pirinç konur. Pirincin üzerine de didiklenmiş etler yerleştirilir.
 
6- Tuz, karabiber serpilir. Eritilmiş kaşık kaşık tereyağı gezdirilir. Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir. Üzerine porselen bir tabak kapatılır.
 
7- Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak et suyu,nohut konur. Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir.
 
8- 20 dakika kadar kendi buharı ile demlendirilir. Soğan, pirinç ve etler birbirine karıştırılmadan servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Horoz Etli Kabune Tarifleri Balıklı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |