|
|
Hollanda Bisküvisi |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc5195
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2006
3,510 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1.5 Su Bardağı Un
175 gr. Tereyağı
1 Adet Yumurtanın Akı
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
1/2 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Toz Şeker
YAPILIŞ TARİFİ
Unu eleyin. Ortasını çukur şeklinde açın. Oda sıcaklığındaki tereyağını,
pudra şekerini, yumurtanın akını, vanilyayı ve yarım paket kabartma
tozunu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra bir hamur elde edene dek
yoğurun.
Hamuru üç eşit parçaya ayırın. Bu parçaları uzun bir rulo şeklinde
yuvarlayın. Toz şekeri dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye yayın. Hamur
rulolarını şekerle yuvarlayın.
Keskin bir bıçakla verevine 2 cm genişliğinde kesin. Çok hafif yağlanmış
tepsiye dizin. Orta hararetli bir fırında 15 dakika pişirin.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 16.07.2014
|
|
Hollanda Bisküvisi Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|