| 
 | 
| Hodan Kavurma (Mengen Bolu) | 
|  | klasik Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.01.2019
 Mesajlar: 23
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139867 Gönderme Tarihi: 18.Oca.2019
 1,117 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 1/2 kg hodan (kaldırık sapı)
 1-2 orta boy soğan
 2 yumurta
 Sarımsaklı yoğurt
 
 Hodan temizlenip bir saat haşlanır ve süzülür. Haşlanıp yarım saat bekletilir.
 Soğan sıvıyağda pembeleştirilir.
 Soğanın üzerine yumurta kırılıp tuz ilave edilir. Beş dakika daha pişirilir üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.
 
 Not: Hodanın yaprağı kaldırıktır. Hodan mevsimi Mart, Nisan yahut Mayıstır. Daha sonrası kartalır. Yaprakları kurutulup saklanır. Mengende yetişen yenilebilir yaban otlarındandır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |