| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hızlı Pizza | 
 
  | 
rulo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.03.2016 
Mesajlar: 25 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127357 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2017 
1,498 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
15 ml zeytinyağı
 
250 gr pastırma, dilimlenmiş
 
1 adet soğan, doğranmış
 
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
 
1 paket (400 gr) milföy hamuru,
 
50 ml kurutulmuş domates püresi
 
100 gr mozzarella peyniri, rendelenmiş
 
Yaklaşık 20 bebek ıspanağı yaprağı
 
100 gr feta peyniri, küp küp doğranmış
 
10 adet zeytin, çekirdeği çıkarılıp ikiye bölünmüş
 
1 yumurta, çırpılmış
 
30 gr roka yaprağı
 
Un
 
 
Fırını 200 dereceye ayarlayın ve önceden ısıtın. Tavaya yağı alın, ocağın altını açın ve pastırmalar çıtır çıtır oluncaya kadar soğanla birlikte kavurun. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ile çeşnilendirin. Soğumaya bırakın. Tezgahın üzerine un dökün ve milföy hamurunu nazikçe açın. Hamuru, yağlanmış geniş bir fırın tepsisine alın. Dış köşelerinden 1 cmlik şeritler keserek hamurun kenarlarına çerçeve yapın. Kurutulmuş domates püresini hamurun üstüne yayın ve mozzarella peynirinin yarısını da parça parça serpin. Üzerine ıspanak yaprakları, feta peynir küpleri ve zeytinleri ilave edin. En üste kalan mozzarella peynirlerini dağıtın. Kenarlara çırpılmış yumurtayı sürün ve 15-20 dakika fırınlayın. Pizzanın hafifçe soğumasını bekledikten sonra dilimleyin. Taze roka ile birlikte servis edin. Dilerseniz farklı peynir çeşitleri kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hızlı Pizza Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |