https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 - 2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
250 g yumuşak margarin
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
Süslemek için:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp çırpma kabına eleyin. Üzerine puding poşetini de boşaltıp kaşık yardımı ile karıştırın. Margarini ilave edip iyice yoğurun. Öğütülmüş cevizleri ekleyip tekrar yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika bekletin.
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgah üzerinde merdane ile 0.5 cm kalınlığında açın. Araba şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesip fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkartıp soğutun.
Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurup kurabiyeleri süsleyin.
|