| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hışır | 
 
  | 
açıkel 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119106 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2016 
2,530 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kilo taze yeşil fasülye
 
10 adet sakız kabağı çiçeği
 
Yarım çay bardağı bulgur
 
1 adet sakız kabağı
 
1 tutam tuz
 
1 yemek kaşığı yağ
 
Üzeri için:
 
Sarımsaklı yoğurt
 
1 yemek kaşığı yağ
 
1 tutam kırmızı pul biber
 
 
Fasülyelerimizi küçük küçük doğrayıp tencereye alıyoruz. 1 yemek kaşığı yağı ekleyip kavuruyoruz. Daha sonrada içine kabakları küçük küçük doğrayıp ilave ediyoruz. Her ikiside kavrulduktan sonra hışırımızın içine doğranmış sakız kabağı çiçeklerini, tuz ve bulguru ekleyip çok az suyla pişiriyoruz. (suyu çok çok az olmalı sadece bulguru pişiricek kadar.) Hışırımız piştikten sonra biraz soğumasını bekleyip üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz. Sonrada bir yemek kaşığı yağı yakıp yoğurdun üzerinden gezdiriyoruz. Hışırımız servise hazırdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hışır Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |