|
|
Hint Böreği (sebzeli) |
|
ZEYNO
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.08.2007
Mesajlar: 39
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17256
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2007
2,452 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 çay kaşığı tane kimyon
1 çay kaşığı tane kişniş
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 kase haşlanmış ve ezilmiş patates
yarım kase haşlanmış bezelye
1 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydonoz
tuz
Hamuru için:
Yarım kilogram un
1 çorba kaşığı kekik tohumu
yeterince su ve tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Unu, 1 çorba kaşığı kekik tohumunu, yeterince su ve tuzla karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
iç malzemeyi hazırlayın. 1 kahve fincanı sıvı yağı kızdırın. Tane kimyon ve kişnişi ilave edin. 1-2 kez çevirin. Ardından diğer baharatları ve tuzu ilave edin. 1 dakika sonra lapa haline getirdiğiniz patatesi, bezelyeleri, ince kıyılmış sivri biberi ve maydonozu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden indirin.
Hamuru rulo şekline getirin ve 1 parmak kalınlığında açın. Ruloların her birini 1 santimetre kalınlığında kesin. Yuvarlağı ortadan ikiye kesin.
Her bir parçayı huni şeklinde sarın. Hunilerin içine hazırladığınız harçtan koyun. Ağız kısmını sıkıca kapatın. Kızdırılmış sıvı yağda pişirin.
ML® Hint Böreği için tıklayın ML® Samola için tıklayın
|
|
Hint Böreği (sebzeli) Tarifleri Hint Yemekleri
|
|