Malzemeler:
1 adet UNO 2 katlı sade pastaban.
200 g hindistancevizi,
1 paket kremşanti (sütle çırpılmış),
Hindistancevizi sütü;
1 büyük su bardağı ılık su,
1 su bardağı hindistancevizi.
Hindistancevizi sütü yapılışı; Su ve hindistancevizini karıştırdıktan sonra 1 saat bekleyin ve süzgeçten geçirin.
Vanityalı pastacı kreması:
2 büyük su bardağı süt,
1 su bardağı toz şeker,
1 çay bardağı un,
2 çay kaşığı nişasta,
2 adet yumurta sarısı,
2 çorba kaşığa tereyağı,
1 paket vanilya.
Vanilyalı pastacı kreması yapılışı: Süt, toz seker, un, nişasta ve yumurta sarısını bir tencereye koyduktan sonra kısık ateşte, çırpma teli ile devamlı karıştırarak kaynatın. Koyu bir kıvam elde edince ateşten çekin. Tereyağı ve vanilyayı da ekledikten sonra birbirlerine iyice karıştırın. Karışımı, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Kakaolu glazür:
1 su bardağı pudra şekeri,
3 tatlı kaşığı kakao,
3 tatlı kaşığı su.
Kakaolu gtazür yapılışı: Pudra şekeri, kakao ve suyu karıştırın.
Hazırlanışı:
UNO Pastaban'ınızın tüm katlarını hindistancevizi sütü ile ıslattıktan sonra, iki katın arasına pastacı kremasını yayın. En üst kata kremşantiyi sürün. Pastanızın kenarlarına hindistancevizlerini yapıştırdıktan sonra üst kata hazırlamış olduğunuz kakaolu glazürü dökün. 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapmanız önerilir.
|