3 adet mayhoş elma
 
Hamur için:
 
500 gr. un
 
300 gr. margarin
 
125 gr. pudra şekeri
 
1 yumurta
 
5 kaşık marmelat
 
Kremaiçin:
 
150 gr. Hindistancevizi
 
150 gr. pudra şekeri
 
1 kaşık un
 
3-4 yumurta
 
 
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
 
Ortasını açıp, içerisine yağı, yumurtayı etrafına pudra şekerini vanilyayı, limon kabuğu rendesini koyup birbirini iyice tutuncaya kadar yoğurunuz.
 
Krema için: Yumurta aklarını porselen bir kaseye kırınız.
 
İçerisine toz halindeki hindistancevizini, pudra şekerini, unu koyup iyice karıştırınız.
 
Hamurdan küçük parçalar alıp yağlanmış tart kalıplarına yapıştırınız.
 
Üstüne küçük küçük çiğden kabukları soyulmuş elmayı yarısına kadar koyunuz.
 
Diğer kalan yarıyı da krema ile doldurup orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.
 
Kalıptan itina ile çıkarıp servis yapınız.
  
 |